Mahar 2018.

Mahar 2018.

Poštovani prijatelji,

Nakon iznenadne smrti predsjednika Jevrejske zajednice Crne Gore Jaše Alfandarija, 12. jula 2018, bili smo u šoku, jer kao što znate on je bio osoba koja nam je svima ulivala i pružala sigurnost. No, vrijeme je da se polako fokusiramo na tekuća pitanja.

Jevrejska zajednica Crne Gore osjeća veliku tugu, ali imajući u vidu Jašina nastojanja i veliki trud da se održi aktivnost,  a sve planirano ostvari u predviđenim rokovima, nastavljamo njegovom stazom.

Poznata i inspirativana konferencija „Mahar“, koju je, kao što svi dobro znate, osmislio i u djelo sproveo Jaša Alfandari, biće i dalje prilika da se Jevreji okupe,  ne samo iz regiona, već i iz Evrope, a i šire. Cilj nam je da činimo dobro ne samo za našu Zajednicu, već i za sve Jevreje. Kako bi ostali jaki, uspješni, aktivni i poštovani, imamo konferenciju „Mahar“ koja će nastaviti da podstiče zajednice iz regiona da ostanu ujedinjene i aktivne, pomoći će jačanju veza dijaspore sa državom Izrael, spriječiti asimilaciju.

Konferencija „Mahar“ je dobra prilika za povezivanje sa institucijama kulture, obrazovanja i nauke, zasnovanim na vrijednostima i tradiciji jevrejskog naroda.

Ovogodišnji „Mahar“ se održava pod temom „Mazal Tov Izrael 70“, a u četvrtak, 25. oktobara 2018. godine, u 6:00 h sati, odaćemo počast Jaši Alfandariju.

Zbog toga, sa nestrpljenjem očekujemo da uzmete učešće na konferenciji „Mahar“ 2018.

Srdačan podrav,

Ljiljana Vuković,

JCMNE