Edukativni trening

Edukativni trening

Poštovani,

Projekat “Edukativni trening” je projekat koji je namenjen mladim liderima i vaspitačima, koji su aktivni u svojim jevrejskim zajednicama i rade sa decom i/ili omladinom. Ovaj projekat ima za cilj da podigne nivo jevrejskog znanja kod vaspitača koji učestvuju u edukaciji naših najmlađih članova. Ovaj obrazovni projekat će omogućiti vaspitačima više opcija za kreiranje edukativnih sadržaja u radu sa decom.

Ideja je da se u okviru ovog projekta organizuje niz četvorodnevnih trening-semninara. Na svakom seminaru obarđivaće se neka od tema iz Judaizma. Tema prvog seminara, koji je bio održan u martu mesecu, bila je “Jevrejska Biblioteka”.
Tema drugog po redu seminara je “Biblijske ličnosti”. Tokom seminara učesnici će imati prilike da se bliže upoznaju sa Praocima (Abraham, Isak i Jakov) i Pramajkama (Sara, Rebeka, Lea, Rahela), da saznaju više o 12 plemena i prvim kraljevima Izraela. Predavanja i radionice na seminaru vodiće iskusni edukatori u polju jevrejskog neformalnog obrazovanja Sonja Viličić, Mila Stojanović i Mina Pašajlić.

Seminar će se održati od četvrtka, 02. novembra do nedelje, 05. novembra 2017. godine. Mesto seminara još uvek nije precizirano, ali je plan da se seminar održi negde u Vojvodini (trenutno razgovaramo sa nekoliko hotela).

Broj učesnika na seminaru je ograničen, stoga molimo sve zainteresovane da popune prijavni formular najkasnije do 10. oktobra 2017. Prijavni formular se može naći na sledećem linku: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_oQP7NIp5NZSON7VkOM7eL1JjV7exq0UGo9UpkkItdv9ekw/viewform


Nakon prijema svih prijava, prijavljeni učesnici će do 20. oktobra biti obavešteni da li su primljeni na trening. Na trening se mogu prijaviti svi vaspitači i mladi lideri, koji imaju od 17 do 26 godina (prednost će imati oni koji već rade i koji su aktivni u svojim zajednicama).

Svi troškovi seminara (smeštaj, obroci, program i materijali) su pokriveni od strane organizatra. Mole se sve Jevrejske Opštine da za svoje učesnike pokriju troškove puta (nakon isteka roka za prijavljivanje, obavestićemo Vas ko su kandidati iz Vaših opština, koji će učestvovati na seminaru). Ukoliko niste u mogućnosti da svojim članovima pokrijete ove troškove, molim Vas da me kontaktirate.

Za sva dalja pitanja i/ili više informacija, slobodno mi se obratite na e-mail adresu: minapasajlic@gmail.com

Srdačan pozdrav,
Mina Pašajlić
Direktor programa - Međunarodni letnji kamp “Sarvaš”