Projekat

Projekat

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da organizujemo drugi po redu Ledor Vador program. Kao što smo se ranije dogovorili, sledeće druženje zakazano je za subotu, 18. novembar 2017. godine.
Naši domaćini su JO Beograd sa gostima iz JO Novi Sad, JO Sombor i JO Subotica, i JO Zrenjanin sa gostima iz JO Pančevo i JO Kikinda.
Molimo Vas da za svoje članove organizujete prevoz i da opštinama domaćinima (JO Beograd i JO Zrenjanin) do 10. novembra javite okviran broj Vaših članova koji će prisustvovati programu. Molimo Vas da poziv u nastavku prosledite članovima Vaših zajednica.

Hvala unapred.
Koordinatorke projekta
Sonja Viličić i Mina Pašajlić

Dragi prijatelji,

Savez jevrejskih opština Srbije je nosilac obrazovnog projekta, pod nazivom Ledor Vador (heb. zauvek). Projekat se realizuje u saradnji sa svim jevrejskim zajednicama u Srbiji. Ideja projekta je da se na mesečnom nivou u više zajednica organizuje obrazovno-kulturni program sa sledećim ciljevima:

  • podizanje nivoa znanja o jevrejskoj tradiciji, kulturi i istoriji
  • obrazovanje članova sa ciljem vođenja samostalnog jevrejskog života
  • razvijanje mreže volontera u lokalnim zajednicama
  • motivisanje članova na učenje o judaizmu
  • podsticanje i osposobljavanje članova za preuzimanje odgvornosti u oblasti obrazovanja članova

Projekat je namenjen članov im zajednica starijim od 16 godina, dok su pojedine aktivnosti namenjene i mlađim generacijama.

Prvi u nizu programa organizovan je povodom praznika Roš Hašana, Jom Kipur i Sukot. Domaćini su bile JO Subotica, Novi Sad, Zrenjanin i Pančevo.

Sledeći u nizu programa organizuje se u subotu, 18. novembra 2017. godine u JO Beograd, sa gostima iz JO Novi Sad, JO Sombor i JO Subotica, i u JO Zrenjanin sa gostima iz JO Pančevo i JO Kikinda.
Tema ovog susreta je "Šabat uz učenje i druženje"

Srdačan pozdrav,
Sonja Viličić i Mina Pašajlić
Koordinatorke projekta