VAŽNO OBAVEŠTENJE

VAŽNO OBAVEŠTENJE

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE ČLANOVE NAŠE OPŠTINE

U skladu sa nastalom situacijom sa Korona virusom, doneli smo odluku da se zbog bezbednosti i prevencije OBUSTAVE SVE AKTIVNOSTI U JONS-u DO DALJNJEG!!! To znači da su  zabranjena sva okupljanja i rad svih sekcija u prostorijama Jevrejske opštine Novi Sad do daljnjeg. Radiće jedino kancelarija 8.00-14.00 h.

Važno je da znate da se virus Korona najlakše prenosi direktnim kontaktom i da se dugo zadržava na stvarima, posebno na gelenderima, kvakama, drškama, telefonima i sl. Preko ruku u dodiru sa licem unosi se u organizam.

 

Simptomi Korona virusa: 

-          Suv kašalj, malaksalost, slabost

-          Nema sekreta iz nosa

-          Temperatura postepeno se povećava, za razliku od obične gripe gde naglo skače

 

Kako se zaštititi:

-          Najadekvatnija prevencija je HIGIJENA RUKU. Ruke perite češće sapunom (najbolje tečnim), dobro osušite i potom utrljajte dezinfekciono sredstvo („Dezihand“, alkohol, ili ako ne možete da nabavite može da posluži i rakija).

-          KORISTITE RUKAVICE ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU kada ste van kuće, i posle ih bacite.

-          NEMOJTE SE RUKOVATI, GRLITI I LJUBITI

-          IZBEGAVAJTE BORAVAK U JAVNIM ZATVORENIM PROSTORIJAMA

-          IZBEGAVAJTE BORAVAK U VEĆOJ GRUPI LJUDI (ako ne možete da izbegnete, držite rastojanje od najmanje 1,5 metara)

-          NE IDITE GRADSKIM PREVOZOM

-          NEMOJTE PUTOVATI BEZ PREKE POTREBE


AKO OSETITE SIMPTOME ILI AKO STE BILI U KONTAKTU SA NEKIM KO JE DOŠAO IZ INOSTRANSTVA, OBAVEZNO TO PRIJAVITE INSTITUTU ZA JAVNO ZDRAVLJE NA TELEFONE  064-802 88 94 I 064-802 88 95, NE IDITE U DOM ZDRAVLJA.

 

KRIZNI ŠTAB  ZA BORBU PROTIV KORONA VIRUSA JONS