Novi obrazovni program

Novi obrazovni program

Dragi članovi i članice jevrejskih opština,

Kao što smo vas obavestili pre mesec dana, organizacija Haver Srbija počinje sa novim obrazovnim programom “Koraci prošlosti, sadašnjosti i budućnosti”. Sam početak projekta je pomeren, pa je samim tim produžen i rok za prijavljivanje.

Stoga, još jednom vas pozivamo da se prijavite na novi obrazovni program “Koraci prošlosti, sadašnjosti i budućnosti”, namenjen učesnicima i učesnicama starosti između 20 i 45 godina.

Projekat “Koraci prošlosti, sadašnjosti i budućnosti” ima za cilj očuvanje sećanja i obrazovanje o lokalitetima koji su zaboravljeni, napušteni ili nepoznati većem delu građana i građanki, a od izuzetnog su značaja za jevrejsko i romsko nasleđe, Holokaust i Porajmos, i širu javnost. Glavni deo projekta je kreiranje besplatnih obrazovnih obilazaka za javnost, koje će doprineti razvijanju kritičke istorijske svesti i premošćavanju predrasuda koje postoje prema lokalnoj kulturi i istoriji Jevreja i Roma. Projekat teži rasvetljavanju i prevenciji postojanja današnjeg antisemitizma, anticiganizma i diskriminacije.

Tokom trajanja projekta, učesnici će se bliže upoznati sa jevrejskom i romskom kulturom i tradicijom, sa istorijom Jevreja i Roma u Srbiji, Holokaustom i Porjamosom, kao i sa diskriminacijom danas. Pored ovog sadržaja, učesnici će dobiti i veštine, kao što su metodologija neformalne edukacije, javni govor i kreiranje i organizovanje događaja.

Učešće u projektu je besplatno, a više informacija o projektu, kao i prijavni formular, možete pronaći u prilogu ili na našem sajtu:

http://haver.rs/koraci-proslosti-sadasnjosti-i-buducnosti/

 

Srdačan pozdrav,

Haver Srbija

 

Haver Srbija

www.haver.rs

haversrbija@gmail.com

+381-(0)603453008