Program za januar 2022.

Program za januar 2022.

PROGRAM ZA JANUAR 2022.

03.01.2022. ponedeljak, klub JONS, 18 časova – veče posvećeno odnosima između Srbije i Izraela pod nazivom "Savremeno doba i aktuelnost srpsko-izraelskih odnosa". Povod je otvaranje predstavništva Privredne komore u Jerusalimu.

Specijalni gosti biće: gospodin Nemanja Starović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije, gospodin Nebojša Kuzmanović, direktor arhiva Vojvodine i gospodin Aleksandar Nikolić, direktor Privredne komore Srbije u Jerusalimu.

Moderator: gospodin Srđan Ratković Fuks, profesionalni vodič, Ministarstvo turizma države Izrael i član JO Novi Sad i Srpske zajednice u Izraelu.
 

10.01.2022. ponedeljak, klub JONS, 18 časova – Filmsko veče sa Mirkom Štarkom

Na programu će biti neobična izraelska komedija „MAKTUB“ . Videćemo šta se događa kada dvojica sitnih jerusalimskih kriminalaca umisle da su u Božijoj misiji...

 

17.01.2022. ponedeljak, klub JONS, 18 časova – Obeležićemo praznik Tubišvat uz predavanje na temu „Priča o Avramu“ koje će nam prirediti  Ljiljana Lepuša.

Avram je bio praotac Jevreja i ideološki začetnik judaizma, prorok, pravednik. Predavanje prati njegov život od prvih 60 godina u sumerskom gradu Uru do života i smrti u Kanaanu pod beduinskim šatorom gde je dospeo vođen Božjom rečju.

 

23.01.2022. nedelja, Kej žrtava racije, 12 časova - Komemoracija povodom godišnjice NOVOSADSKE RACIJE.

Ovog puta obeležavamo 80. godišnjicu tog stravičnog događaja, pa se očekuje da će prisustvovati najviši državni funkcioneri i veći broj diplomatskih predstavnika.

 

24.01.2022. ponedeljak, klub JONS, 18 časova – promocija knjige „Čudesni svet pod lupom“ autorke Nevene Simin

Ova knjiga sadrži veoma interesantne i poučne zapise duhovnog putovanja same autorke Nevene Simin. Kroz priče, analize i razmišljanja autorka uranja sve dublje i dublje u svet duhovnosti. Kreće laganim, duhovitim i veoma korisnim informacijama, te zrelim zapažanjima o mestu i zemlji u kojoj živi i radi na sebi, nastojeći da nađe odgovore na nebrojena pitanja koje svaki čovek postavlja sebi.

 

27.01.2022. četvrtak, Jevrejsko groblje (Doža Đerđa 67) od 12 časova – Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta

 

31.01.2022. ponedeljak, klub JONS, 18 časova  „Poboljšajte kompoziciju“ – kurs fotografije sa Dejanom Petrovićem

 

Ovaj kurs, radionica, fokusirace se na upotrebljavanje vaših kreativnih sposobnosti kako bi pravili bolje fotografije. Istrenirajte vaše fotografsko oko i mozak, šta da tražimo kako bi našli pravu kompoziciju, kako da se najbolje postavimo i pozicioniramo... Ovaj kurs je interaktivan, ne bavi se dosadnim tehničkim karakteristikama vašeg foto aparata, već poboljšavanjem vaših ličnih sposobnosti za pravljenje dobrih fotografija. Tokom ovog kursa slušaćete i gledati primere najboljih fotografa, ali i sami praviti fotografije, prezentovati ih i razgovarali o njima.

_______________________________________________________________________

----Sve najbolje u Novoj godini želi vam Jevrejska opština Novi Sad!----

-         Neradni dani su ponedeljak 03.01.2022. i petak 07.01.2022.